Klingheim

B Klingheim AB bildades 1994 och hette då Händelseriket i Sverige AB. Då var fokus på event och arrangemang i och omkring Kristianstad.

Under årens lopp utvecklades bolaget till att bli importör och distributör av produkter till sport- och friluftsbranschen.

Den resan startade 2004 då TSL ville sätta sina snöskoavtryck på den svenska landmassan. Ett tätt samarbete inleddes och efter ett par intensiva år byggdes ”snösko-kulturen” upp i Sverige. Idag är TSL det absolut starkaste varumärket på marknaden.
Klingheim utvecklades vidare med flera intressanta och spännande produkter. Idag är vi specialiserade också på lavinutrustning och räddningsutrustning med välkända och världsledande varumärke som ABS, BCA, ARVA, G3, Kong, Cascade och TSL Rescue kan vi erbjuda något som passar alla.

En historia om en arbetarbod som blev Klingheim

1919 i Kristianstad, öppnade Klingheims Arbetarbod sina portar för första gången.
Det var en butik som då var en renodlad herrekiperingsbutik som det hette och den ägdes av Bertil Karlsson. Dit vände sig herrar av alla de slag för att köpa herrkläder. Bertil hade en trogen kundkrets. I butiken fick man alltid bra service och kunde diskutera såväl kläder som väder och vind. Det fanns en varm och familjär stämning som lever kvar än i dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1969 tog Bertil Klingheim över butiken. Han fräschade upp den och utökade sortimentet med arbetskläder. Butiken var nu väletablerad och känd bland Kristianstadsborna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1987 var det åter dags för ett ägarbyte av butiken då jag, Bertils son tog över.
Jag behöll bassortimentet men utökade det något, bl a med arbetsskor och profilkläder med eget tryckeri. Nya vindar blåste och butiken fick uppleva hur modet förändrades. Allt fler ungdomar började besöka butiken för att handla flanellskjortor, raggsockor, grova kängor m m. De förvånades över hur låga priserna var jämfört med modebutikerna i city.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1993 fick butiken en genomgående renovering och produktförändringar.
Stommen behölls för att behålla den fina atmosfären från förr. Sortimentet utökades med friluftskläder och fritidskläder och i dag är det en ”Fjällrävenshop” med fullsortiment. Det har gett en större kundkrets och sortimentet är nu mer än inriktat på just män och arbetskläder. Det vänder sig också till en modern medveten publik. Nästa steg i sortimentsutvecklingen var satsningen på arbets-, hälsoskor och hälsosulor i fullsortiment.

1999 firade Kling heims Arbetarbod 80 år med ett stort jubileum!
Det senaste året hade sortimentet utökats ännu mer och det senaste tillskottet var en speciell dam- och tjejavdelning.

2001 startades, det sedan 1994 vilande, Händelseriket i Sverige AB som ett eventbolag.
Många företag uppskattade speciellt våra kreativa samarbetsövningar. Allt för att personalen skulle stärka sitt samarbete. Det viktiga var att alla fick en rolig upplevelse under teambildningsövningarna med goda minnen och energi att ta med sig i sitt fortsatta arbete. Några referenser är Kristianstad Kommun, Snärjeskogen, NCC m fl.

2003 erbjöd min dotter Petra mig av en ren slump att börja sälja snöskor!
Petra fick då möjlighet att genom sin studentarbetsplats praktisera på TSL Outdoor och etablera TSL på den svenska marknaden.
Petra och TSL bjöd ner mig på en snöskovandring och jag hade min premiärtur den 20 mars 2003 i La Clusaz.
Detta var en fantastisk upplevelse!

2004 fick min dotter en 3-årig projektanställning som marknadsutvecklare på TSL.
Händelseriket blev Klingheim och har tillsammans med Petra och TSL Outdoor jobbat aktivt för att lansera sina produkter, aktiviteter kring snöskor och varumärket TSL på den svenska marknaden.
TSL Outdoor är världens största snöskotillverkare.
TSL ställer upp med att låna ut snöskor under säsongen, skicka marknadsföringsmaterial m m.

2004 byggdes butiken ut.
Vi övertog hörnbutiken som låg vägg i vägg med den gamla butiken och utökade butikens yta med runt 80 m2 i gatuplanet.
I samband med utbyggnaden tog vi även in klätterutrustning och kajaker i sortimentet.
Samtidigt började vi också hyra en lokal i Tivoliparken där vi hyr ut havskajaker.

2007 utökade Klingheim från TSL till att även distribuera franska varumärket Arva, med produkter som snöspadar, lavinsändare, sonder m m.

2008 köpte vi upp ett annat företag och utökade sortimentet ytterligare med välkända märkena Gipron och BCA.

2009 fick vi distributionen av ABS lavinryggsäckar och vi sköter nu också servicen på dessa.
Vi har också distributionen av TSL Rescue och räddningsbårar. De finns också för lån och test.

2009 blev butiken en del av Naturkompaniet.

2011 startade vi ett samarbete med KONG inom räddning och klättring.
Andra märken vi i dag säljer är Blå Band, True Utility, Treakmate och Acqwool.

2014… Vi har alltid nyheter och överraskningar på gång och det kan hända att något nytt och intressant dyker upp för Sverige…….!

Men det viktigaste för oss är att vi kan erbjuda er kvalitativa produkter med snabba leveranser och god service och utbildning tack vare vårt engagemang att vara kunniga på våra produkter.

 

/Bengt Klingheim